Kamers <%@taglib uri="http://www.future-earth.eu/gwt/tags" prefix="ftr-gwt-tags"%>

Kamers

Kamers worden per locatie beheerd. Kamers zijn kortweg de ruimten waar activiteiten gepland kunnen worden. Er kunnen meerdere computers per kamer staan. U plant per kamer. Ook kunt u aangeven hoe kinderen ingepland gaan worden. Tot een vaste einddatum of tot een bepaalde leeftijd. Verder kunt u aangeven welke acties u wilt tonen in de kamer als u het digitale logboek (Groepsmodule) gebruikt. Ook kunt u hier diverse zaken instellen welke leiden tot bepaald gedrag van Kiekeboe World in de groep module.

Beheer kamers

Kamers kunnen toegevoegd worden via de knop "Toevoegen" in de blauwe balk aan de rechterkant. Hiermee opent u een nieuw scherm waarin u gegevens in kunt vullen zoals planning- en opvanginformatie en instellingen voor de groepsmodule.

Via aktie configuratie kunt u per actie instellen of deze getoond, geprint en gebruikt op dag rapport mag worden is een aktie vereist op op dag rapport kiest u bij laatste optie voor vereist op dagraport voor "ja". Selecteer een aktie door achter aktie op het pijltje naar beneden te drukken en dan op de aktie te klikken die u wilt.

Kamer agenda

Wanneer u op de kamer klikt komt u in de agenda van die kamer. Hierin staan de geplande activiteiten zoals verzorging en pedagische activiteiten.

Kamer agenda

Soort opvang

Het soort opvang bepaald is de basis van de opvang in deze ruimte.

Verticaal
Dit is de meest algemene vorm. U krijgt dan in het basis planscherm twee kolommen te zien, Ochtend en middag.
Horizontaal
Horizontaal is bedoeld voor kamers waar leeftijdsgroepen bij elkaar zitten. Denk hierbij aan een baby of peutergroep.
Peuterspeelzaal
Deze kamer is een voor peuterspeelzalen.
BSO
BSO is een kamer type waarbij u in het basisplanscherm drie kolommen kunt krijgen als u op de locatie alledrie aanbied.
TSO
TSO's kunnen het best onder een school aangemaakt worden daar u geen buslijsten nodig heeft. Een TSO geeft één kolom in het basisplanscherm
Klaslokaal
Deze kamer is een voorbeiding op de toekomst en kan gezien worden als een ruimte in een school waar men activiteiten wil plannen.
Thuisopvang
Met thuisopvang kan u aangeven dat het om een locatie bij iemand thuis gaat.
Keuken
Keukens zijn handig als u een kok of leidster wilt plannen voor het bereiden van maaltijden.
Algemeen
Dit kamer type is handig voor het inplannen van facilitair personeel.
Kantoor
Kantoren gebruikt u voor ruimtes waar u kantoormedewerkers wilt plannen.

Oppervlakte

Via de opties vierkante meters en aantal meters per kind regelt u hoeveel kinderen u op mag vangen in een kamer. Dit is geen absolute grens maar zal er voor zorgen dat het planscherm via een rode achtergrond een waarschuwing geeft dat u mogelijk te veel kinderen ingepland heeft.

Ratio rekenmodel

Hiermee kunt u sturen hoe de kind-leidster-ratio word berekend voor de kamer.

Overheid
Werkt volgens de regels van de GGD of 'Kind en gezin' voor België.
Geen
Zorgt ervoor dat er geen berekeningen plaatsvinden.
Peuter
Hierbij kunt u een puntaantal aangeven wat er aan een kind wordt toegekend. Dit geeft u op onder "Rekenmodel waarde". U kunt zo zelf bepalen wat de verhouding met een leidsterkind is.
Vast
Zorgt dat er een waarschuwing wordt gegeven als bij het "Kinderen volgen" de vierkante meters worden overschreden.
BSO
Werkt volgens de regels van de GGD of 'Kind en gezin' voor België.

Plan kind tot

Hier kunt u regelen hoe de einddatum van een planning die herhaald wordt wordt geregeld. Als u een aantal maanden invuld dan wordt de einddatum gezet op de datum wannner het kind deze leeftijd bereikt. Deze datum kunt u zelf nog aanpassen. Als u aanzet dat een kind tot een vaste datum moet worden gepland dan zal de einddatum van een planning die herhaald wordt op exact die datum gezet worden.

Groepsmodule instellingen

Aan de rechterkant op het scherm kunt u regelen wat er kan in de groepsmodule voor deze kamer. Dit verschijnt als de groepsmodule aanstaat. Let wel op dat u licenties nodig hebt voor de groepsmodulen. Vergelijk het met licenties voor MS-Word.

Op dag klok kind in bij toevoegen
Zorgt ervoor dat als er een kind word toegevoegd via de groepsmodule op vandaag dat deze automatisch wordt binnen gemeld. Anders moet een leidster dit achteraf handmatig doen.
Toon kleuren
Via deze optie geeft u aan of de groepsmodule kleuren voor leeftijdscategorieën weergeeft. Dit is vooral handig bij verticale groepen.
Toon kind toevoegen knop
Zorgt ervoor dat een leidster een kind kan toevoegen wat automatisch op de planning verschijnt.
Gebruiker kan incident aangeven
Met deze optie regelt u of een leidster aan kan geven of het een incident betreft, mits zij een kind kan toevoegen. Let op dat in de meeste gevallen dagen die niet als incident gepland staan niet extra worden gefactureerd.
Gebruiker kan acties wijzigen
Via deze optie kunt u leidster zelf hun activiteit laten wijzigen. Denk hierbij aan een werknemer bij de schoonmaakdienst omzetten naar een werknemer op de groep als er een zieke is.
Leidster kan tijd aanpassen
Als dit aanstaat kunnen de leidster tijden van gebeurtenissen achteraf aanpassen.
Groepsakties aan
Als u deze optie uit zet verschijen er in de goepsmodule geen groepsakties meer. U moet dan alles per kind invoeren.
Toon bus lijst
Met deze optie kunt u regelen of de buslijst opvraagbaar is via de groepsmodule.
Laat tijd naar schooltijd springen
Als u een BSO kamer heeft dan kunt u via deze optie regelen dat de uitkloktijd van de VSO en de inkloktijd van de NSO naar de tijden van de bijbehorende school van het kind springen.